Op vraagadvies.nl willen wij graag al jouw vragen online beantwoorden. Tot nu toe gaven we onder andere advies over een goede trainingslocatie vinden, de Hybrid cloud en schoenen. Maar heb je wel eens advies gehad over retro stoelen? Daar ga ik je in deze blog eens in meenemen.

Retro stoelen niet zomaar iets

Wat het namelijk is met retro stoelen, is dat ze geen meubelstukken zijn die in ieders interieur staan. Je moet ervan houden. Ik wist niet dat ik ervan kon gaan houden, maar toen iemand ons vroeg er eens in te duiken, ben ik het gaan waarderen. Bij de stoelen had ik namelijk altijd het idee dat ze voornamelijk in bejaardentehuizen te vinden waren. Maar het kan veel goed doen voor je (saaie?) interieur.

Retro stoelen fleuren op

Toen wij op zoek gingen naar dé retro stoel, kwamen wij bij The Retro Family terecht. Deze online winkel heeft allerlei interessante spullen die bekend zijn van de jaren ’50-’60-’70. Retro, dus. Van loopauto’s voor kinderen tot stoelen, fauteuils, platenspelers en kleding.

Waar het om gaat is dat retro stoelen je huis helemaal op blijken te fleuren. Het is geen stoffig stoeltje met een bloemetjespatroon. Het kunnen ook schitterende meubelstukken zijn in een felle, opvallende kleur. In een huis waar geen kleur te bekennen is kan dat erg goed doen.

Een bloemetje erbij

Een retro stoel hoeft dus geen stoffige stoel met een bloemetjespatroon te zijn. Integendeel. Maar de geplaatste retro stoelen in de op te frissen huiskamer kan wel een bloemetje gebruiken. Het is namelijk zo dat groen in je kamer vrolijker maakt. Probeer het maar eens. Met een bloemetje in een vaas op tafel ziet het er allemaal alweer appetijtelijker uit. Ga je voor rozen, chrysanten, orchideeën of zonnebloemen?

Ons finale advies over retro stoelen

Retro stoelen zijn dus niet stom, en behoren helemaal niet in het bejaardentehuis. Het zijn frisse stoelen die je eigen interieur kunnen opbeuren. The Retro Family heeft eetkamerstoelen en fauteuils. Met de juiste kleurencombinatie kan je een speelse sfeer creëren. Zo wilde ik eens spelen met het Amerikaanse retro-gevoel. De jaren ’50-’60, maar zonder een oud gevoel.

We zijn erg benieuwd hoe jij met retro stoelen je interieur kunt verbeteren. Als online adviesgever willen we dus niet alleen advies geven, maar ook graag de interactie aangaan. Laat je ons weten wat je van ons advies vond, en hoe jij jouw retro stoelen gaat neerzetten?