Vraag Advies.nl

Spint bestrijden, hoe doe je dat?

spint bestrijden

Sinds een aantal jaren breng ik een aantal dagen per week door in mijn eigen volkstuintje. Ik doe dit samen met mijn man en ik beleef hier heel veel plezier aan. Vaak krijg ik de vraag hoe ik mijn tuintje zo netjes onderhoud, heb ik dan geen last van insecten en andere natuurlijke vijanden? Ik antwoord dan altijd dat ik daar verschillende handige trucjes voor heb, zo weet ik bijvoorbeeld precies hoe ik spint bestrijden aan moet pakken! Benieuwd naar de oplossing? Lees dan gauw verder. Ik vind het leuk om mijn ervaringen en opgedane kennis met andere te delen, omdat ik daarmee hoop dat anderen ook deze manier van spintbestrijding zullen toepassen!

Wat is Spint precies?

Spint valt onder de categorie mijten en deze wil je het liefst niet in je tuin aantreffen. Het is geen geheim dat de Spint zich zeer snel voortplant en een kleine kolonie gauw kan uitgroeien tot een grote plaag. Je kunt de aanwezigheid van dit beestje opmerken wanneer je spinsel aantreft op de toppen van een plant. Verwar dit niet met spinnenrag, want dit witte web lijkt daar een beetje op. Dit is slecht voor jouw planten want de Spintmijten voeden zich met het plantweefsel en de plantensappen. Op den duur kan het zijn dat de hele plant afsterft als gevolg van Spint. Zelf heb ik dit meegemaakt en ik kan je vertellen dat zo’n plaag een serieus probleem kan vormen. Echter, door het inzetten van roofmijten is dit probleem eenvoudig te verhelpen.

Spint bestrijden op een natuurlijke manier

Zelf ben ik erg tegen de verschillende bestrijdingsmiddelen die mensen inzetten om onder andere spint te bestrijden. Deze middelen beschadigen de natuur en zijn daarom slecht voor het milieu. En dat terwijl er tal van oplossingen zijn, zo ook het inzetten van roofmijten. Roofmijten voeden zich met de Spint en zullen de beestjes en eitjes opeten. Nadat er geen spinsel en Spint meer over is eten de roofmijten elkaar op waardoor er vanzelf een gezonde en schone plant overblijft. Deze manier is zeer milieuvriendelijk en kent eigenlijk geen nadelen. Zelf merkte ik al na een paar dagen verschil op mijn planten. Op deze manier zorg ik er dus voor dat mijn volkstuintje netjes blijft en geen last heeft van verschillende soorten insecten. Spint bestrijden is iets dat heel lastig lijkt, maar eigenlijk valt het dus best wel mee!

Ik hoop dat je met deze tips een eindje op weg bent geholpen! Denk eraan, spint bestrijden is nu heel eenvoudig!

Mobiele versie afsluiten