Vraag Advies.nl

Steigerhouten planken voor elke klus

Wanneer je op zoek bent naar goed steigerhout omdat je bijvoorbeeld van plan bent om hier mooie meubels van te gaan maken dan is het wel belangrijk dat je het juiste steigerhout aanschaft. Er zijn verschillende zaken waar je dan op moet letten zodat je ook zeker weet dat je voor een lange periode kunt genieten van jouw gemaakte product. Steigerhout wordt gemaakt van vuren. Dit een houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie en in de bouw. Het hout valt in de categorie zachthout en heeft lange vezels. Dit zijn typische kenmerken van hout dat afkomstig is van naaldbomen. Door deze constructie is een steigerhouten plank flexibel te gebruiken en zul je ook geen last hebben van harde of scherpe splinters. Kortom: een ideaal houtsoort om mee te werken!

Verschillende soorten steigerhout

Zoals zoveel soorten hout heeft ook steigerhout verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. De 6 meest voorkomende zijn de volgende:

Ondanks dat dit natuurlijk allemaal steigerhout is, zijn er wel degelijk grote verschillen te ontdekken en heb je dus een ruime keuze als het gaat om het gebruik. Zo is de vuren ruw een soort steigerhout dat nog onbehandeld is en te gebruiken is voor elke bedenkbare toepassing, terwijl het gedroogde steigerhout juist heel erg handig is om alleen binnenshuis te gebruiken doordat het zo gedroogd is. Wanneer je op zoek bent naar een soort steigerhout dat echt een doorleefde look heeft dan is de keuze voor gebruikt steigerhout absoluut de enige juiste keus. Deze heeft over het algemeen een wat bruingrijze kleur en is uniek in zijn soort. En door te kiezen voor gebruikt steigerhout ben je ook nog eens ontzettend duurzaam bezig.

Verwerking van steigerhout

Het verwerken van steigerhout is ontzettend eenvoudig, Doordat steigerhout valt onder de categorie zachthout kun je dit materiaal voor nagenoeg alle klussen gebruiken. Het hout kun je eenvoudig op maat zagen met een handzaag of een afkortzaag en je kunt de onderdelen aan elkaar schroeven met houtschroeven. Verder hoef je het steigerhout niet te behandelen, behalve wanneer je er graag een mooi kleurtje op wilt hebben. Dan kun je kiezen voor een mooie beits die gemaakt is voor dit soort hout en je brengt het aan met een beitsroller of een kwast. Met deze eenvoudige handelingen maak je van je aangeschafte planken steigerhouten de mooiste meubels en accessoires voor binnen en buiten.

 

Mobiele versie afsluiten