Over het algemeen is Nederland een relatief veilig land. Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen criminaliteit is. Meer dan eens wordt er ingebroken in de woning verspreid over heel ons land. Zeker wanneer je veel waardevolle spullen bezit, is het toch echt noodzakelijk om aan inbraakpreventie te doen. Door middel van simpele veranderingen en het installeren van alarmsystemen kun je al eenvoudig jouw huis of bedrijfspand beter beveiligen. Of je nou kiest voor camerabewaking, mistbeveiliging compleet met mistgenerator en mistalarm of deurbeveiliging. Het is allemaal een goed idee. Nu vraag jij je wellicht af waarom. Dat ga ik je vandaag haarfijn uitleggen. 

In slechts 5 minuten binnensluipen

Heb jij momenteel geen enkele vorm van inbraakpreventie? Is er geen alarmsysteem geïnstalleerd of mistgenerator te bekennen in jouw woning? Dan kunnen inbrekers in slechts 5 minuten het huis binnensluipen. Ga maar eens na: waar zou jij proberen binnen te komen als jij een crimineel was? Waar is jouw woning slecht of zwak beveiligd? Inbraakpreventie kan ervoor zorgen dat die 5 minuten oplopen tot 10 minuten of zelfs 20 minuten. Hoe langer een inbreker erover moet doen, hoe groter de kans is dat ze gezien worden. Is het te lastig om jouw woning binnen te sluipen? Dan gaat de inbreker ervandoor. In feite kun je de inbraakpreventie middelen op splitsen in twee categorieën. Middelen die het inbreken zelf lastiger maken en spullen die ervoor zorgen dat een inbreker (eenmaal binnen) weinig tot niets kan.

Inbraakpreventie middelen buiten het huis

Er zijn een aantal zaken die je kunt ophangen of installeren die direct inbrekers afschrikken. Dit zijn spullen die de crimineel waarschuwen dat het huis beveiligd is. Dat wil namelijk zeggen dat het risico om gepakt te worden groter is. Voorbeelden van dit soort inbraakpreventie middelen zijn camerabewaking buiten het huis en bewegingssensoren bij de ramen en deuren. Uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen van inbraakpreventie middelen die direct op het eerste ogenblik laten zien dat de woning in kwestie beveiligd is. Misschien zijn echter de bijna onzichtbare inbraakpreventie middelen nog interessanter.

Inbraakpreventie middelen voor in het huis

Er zijn diverse alarmsystemen op de markt vandaag de dag die je strategisch kan opstellen. Voorheen had ik zelf bijvoorbeeld een simpel alarmsysteem met bewegingssensoren in huis compleet met een meldingscentrum wanneer de sensoren getriggerd werden. Onderlaatst werd ik door een kennis geïntroduceerd aan een nieuw inbraakpreventie middel: mistbeveiliging compleet met mistgenerator. Mistbeveiliging werkt hetzelfde als een alarmsysteem. Als de sensoren geactiveerd worden, dan slaat het systeem alarm. Het verschil zit in de dikke laag mist die ontstaat. Hierdoor ziet de inbreker binnen een paar seconden echt helemaal niets meer. Dat maakt ten eerste het stelen lastiger en ten tweede het ontsnappen ook. Dus wil jij liever niet allerlei poespas aan de buitenkant van je woning hangen? Overweeg dan zo’n mistgenerator en mistbeveiliging.